Na het invoeren van de startsleutel hoorden we welk pakketje vragen we moesten open maken. Een pakketje met meer dan 200 vragen in verschillende categorieën, van muziek tot biologie. Groep 7/8 ging snel aan de slag om de code te kraken.

Het goede antwoord leverde telkens een letter op van de geheime code. Maar het invullen van de letters was nog niet zo eenvoudig: alle cijfers stonden door elkaar! Dat was een flinke uitzoekerij, maar….het lukte! De code was een nieuwe opdracht om de cijfercode te kunnen achterhalen. En waren we er toen? Nee!! Met de hele klas moesten we nog twintig afbeeldingen herkennen. Dat was niet zo eenvoudig. Weet u bijvoorbeeld hoe een mondharp of beiaard eruit ziet? Of hoe lang de Afsluitdijk precies is?

Helemaal rustig verliep de battle niet: onder tijdsdruk werden we allemaal erg fanatiek! Maar…..samen wisten de kinderen snel de vragen op te lossen. Door elkaar goed te helpen en elkaars kwaliteiten goed te benutten. Na iets meer dan 4100 seconden was de kluis gekraakt. Of dat snel genoeg was voor een prijs? Dat hopen we snel te horen!