Voordat je het weet ben je al aan de laatste maand van het jaar begonnen. Er gebeurt van alles in die laatste weken van het jaar.
Om te beginnen hebben we een nieuwe jongen in de klas gekregen. Hij heet Shakvaan en alle kinderen helpen hem goed. De kinderen hebben allemaal het Bliekenhart: ze zijn hulpvaardig, aardig, rustig en zijn we allemaal trots op elkaar.

Sinterklaas is in groep 3/4 met rode wangen ontvangen. De kinderen zijn blij, dat ze dit schooljaar twee keer hun schoen mochten zetten. De eerste keer gaven ze zo de gevonden pakjes terug aan de Sint. Als dank kregen alle kinderen een leesoogje. Deze helpt bij het goed lezen met je vinger.
Het boek van Sinterklaas is gevuld met mooie verhalen en tekeningen. Sinterklaas wil namelijk een aantal dingen graag weten. Bijvoorbeeld: wat is je lievelingskleur, wat is je lievelingsdier, of wat vind je leuk om te doen? Dinsdag met het schoenzetten heeft een piet hem naar Sinterklaas gebracht.

Verder hebben de kinderen van groep 3 kern 5 al uitgelezen en zijn de diploma’s weer uitgedeeld. Voor het nieuwe jaar begint, weten ze alle klanken. Het zijn een paar knapperds bij elkaar.
Natuurlijk zijn we ook trots op groep 4. Hier hebben ze de tafel van 2, 5 en 10 op tempo onder de knie. We zijn met het rekenen ook bezig met plus- en minsommen over het tiental. Knap hè? Wat alle kinderen leren, kunt u zien op het raam voor de klas.

Deze week zal ook de kerstboom worden opgetuigd. De Sinterklaasliedjes zullen worden vervangen door de kerstliedjes. We gaan een sfeervolle maand tegemoet.

Nog een laatste nieuwtje. In de klas zijn we met Engels druk aan het oefenen met een nieuwe methode. We leren over autumn, chestnuts, acorns and a puddle.