Alle scholen moeten zorgen dat hun basiskwaliteit op orde is. Scholen die meer doen dan dat en ook eigen ambities heeft die ze waar maakt, kunnen de waardering GOED krijgen van de inspectie. De Blieken kreeg dit predicaat GOED en daar zijn we natuurlijk apetrots op! Het is als een soort Michelinster krijgen voor het onderwijs.Op dinsdag 15 januari bezochten twee inspecteurs van de onderwijsinspectie onze school. Zij beoordeelden alle 13 kwaliteitsaspecten: van het lesgeven (didactisch handelen) en de zicht op ontwikkeling van de kinderen tot aan de kwaliteitszorg door de directie. En van de sfeer en veiligheid op school (pedagogisch klimaat) tot aan de toetsresultaten en vervolgsucces in het VO.

De inspecteurs waren onder de indruk van het brede aanbod, maar vooral van de zicht op de ontwikkeling van de kinderen. Alle kinderen zijn goed in beeld en krijgen de begeleiding die zij nodig hebben. Ook de teamspirit om zich met elkaar te blijven ontwikkelen en te blijven zorgen voor goed onderwijs werd geroemd.

Niet alleen onze leerlingen, ouders en medewerkers, maar ook de inspecteurs zagen en voelden overal ons Bliekenhart¬†terug. Zij formuleerden dat mooi: ‘Het Bliekenhart klopt’. Er wordt goed voor elkaar gezorgd: Op De Blieken hebben we HART voor elkaar.

Hier leest u het persbericht over het inspectiebezoek wat het predicaat GOED opleverde voor De Blieken.