Peuterspeelzaal

Heeft u geen behoefte aan totale dagopvang voor uw peuter, maar wilt u uw kindje wel met andere peuters leren samen spelen, samen leren en voorbereiden op de basisschool? Dan is de peuterspeelzaal iets voor u. In IKC De Blieken is de peuterspeelzaal vier ochtenden open. U kiest in de regel voor twee dagdelen. Juf Manon en juf Miranda zijn de vaste gezichten in de peuterspeelzaal.

Wanneer?
Is uw kind twee jaar oud? Dan mag hij of zij de peuterspeelzaal bezoeken. Peuters spelen samen met andere peuters en met de leidsters. Ze zingen en knutselen samen, luisteren naar voorleesverhalen en nog veel meer. Op die manier leren zij op speelse wijze heel veel en zijn de kinderen goed voorbereid als ze met vier jaar naar groep 1 van de basisschool gaan.

Ontwikkeling
Met allerlei verschillende activiteiten stimuleren we de ontwikkeling van de peuters tijdens alle verschillende fases van hun ontwikkeling. De activiteiten en het spelmateriaal zijn gericht op o.a. de motorische, sociaal-emotionele, cognitieve, creatieve en spraak-/ taalontwikkeling, maar ook de zelfredzaamheid en weerbaarheid. Doordat peuters contact leggen met leeftijdsgenootjes en volwassenen buiten de familiekring, wordt de sociale ontwikkeling gestimuleerd. Dat is een andere belangrijke doelstelling van het spelen in de peuterspeelzaal. 

Uk en Puk
Wij werken met de methode Uk en Puk. Daarmee werken we aan de taalontwikkeling van de peuters. De activiteiten stimuleren naast de spraak- en taalvaardigheid ook de sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden met afwisselende thema’s. Dit wordt op een speelse, ongedwongen wijze aangeboden. En de thema’s vindt u ook terug in de themahoek, die zowel door de peuters als de kleuters wordt gebruikt. In ons kindcentrum werken we namelijk met gezamenlijke thema’s. Herkenbaar voor de kinderen en hiermee creëren we meteen een duidelijke doorgaande ontwikkelings- en leerlijn.

Contact
Peuters bezoeken de peuterspeelzaal in principe op twee ochtenden in de week.
Voor meer informatie belt u met de directeur van IKC De Blieken via 0186-579220. Een mail sturen kan ook: directie(at)blieken.nl

Direct inschrijven en berekenen van uw netto kosten kan via deze link: Inschrijven peuterspeelzaal

Bijenhotel

Het bijenhotel hangt! Met bloeiende plantjes ernaast. Na de meivakantie worden er nog extra bloemen gezaaid. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan het behoud van de wilde bij. De wilde bij wordt met uitsterven bedreigd en dat is een groot probleem. Hij is namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de bestuiving van onze voedselgewassen en planten.
Kijk voor meer info op: www.bijenlandschap.nl

Muziek is van iedereen

Donderdag 14 maart is het muziekproject ‘Muziek is van Iedereen’ van start gegaan. Muziekdocenten van NLS verzorgen drie weken lang lessen in alle groepen. Na de eerste les konden de kinderen de eerste maten van het openingslied al meezingen meespelen. Lees meer…