Donderdag 14 maart is het muziekproject ‘Muziek is van Iedereen’ van start gegaan. Muziekdocenten van NLS verzorgen drie weken lang lessen in alle groepen. Na de eerste les konden de kinderen de eerste maten van het openingslied al meezingen meespelen. De kinderen van groep 1 tot en met 4 zorgen voor de vocale ondersteuning. Zij zullen het lied zingen en hierbij het ritme mee klappen en stampen. De kinderen uit groep 5/6 zijn de komende weken bezig op slagwerk en koperblaasinstrumenten. Door de hele school waren de klanken uit de trombones en trompetten goed te horen. De kinderen uit groep 7/8 proberen muziek te maken met de houtblaasinstrumenten. Het viel nog niet mee om geluid te krijgen uit de saxofoon, klarinet of dwarsfluit. Maar uiteindelijk lukte het iedereen om de eerste noten te spelen.
Het was te merken dat muziek maken hard werken is. Na de les waren de kinderen moe, maar wel enorm enthousiast. Ze kunnen niet wachten op de volgende les!

Het project wordt afgesloten op vrijdag 29 maart. De leerlingen verzorgen dan vanaf 18.45 uur samen met het jeugdorkest van NLS een miniconcert. Alle ouders, vrienden, bekenden en belangstellenden zijn van harte welkom om in het NLS-gebouw te komen kijken en luisteren.