Donderdag 14 maart start het muziekproject ‘Muziek is van iedereen’. Muziekdocenten van NLS komen drie weken lang muzieklessen verzorgen. Als muzikale uitsmijter geven de kinderen samen met het jeugdorkest van NLS / de Bazuin op vrijdag 29 maart vanaf 18.45 uur een miniconcert. Komt u ook?

De komende drie weken krijgen de groepen 1/2 en 3/4 zangles van zangjuf Nouschka. Zij gaat spelenderwijs aan de slag met de liedjes. Er wordt ingegaan op de tekst, muziekbeleving, zuiverheid, ritmiek, motoriek en samenspel.
Groep 5/6 gaat met de muziekjuffen Anne en Lisette aan de slag met slagwerk en koperblaasinstrumenten. Een trompet, bugel en hoorn vallen onder ‘het koper’. Groep 7/8 gaat de houtblaasinstrumenten ontdekken. Onder leiding van de muziekjuffen gaan zij de eerste stappen zetten in het bespelen van blokfluit, dwarsfluit, saxofoon of klarinet.

Vrijdag 29 maart is er aan het eind van de middag een generale repetitie met het jeugdorkest. Daarna geven we vanaf 18.45 uur een miniconcert. We hopen dat alle kinderen hierbij aanwezig kunnen zijn en er veel ouders, opa’s, oma’s, vrienden en bekenden komen kijken en luisteren naar het Blieken-NLS-gelegenheidsorkest.