Er is van alles te vertellen over groep 5/6. Over juf Lucie, over de prijs van Floris en over het werken met de maandtaak.

Helaas is juf Lucie langer ziek dan ze eerst verwachtte. De juf was enorm verrast door het prachtige boeket en de lieve kaart van de klas. Dat doet haar goed. Ze mist de klas erg en hoopt na de kerstvakantie weer te kunnen beginnen. Tot de vakantie is juf Tamara op woensdag en donderdag in de groep.

Vrijdag 24 november ging de hele klas op weg naar Oud-Beijerland. In zorgcentrum De Rembrandt werd de hele groep getrakteerd op pannenkoeken. Dat was te danken aan Floris, die de tekenwedstrijd van De Rembrandt had gewonnen. Mmmmm, heerlijk zo’n prijs!

Sinds kort werken we niet meer met een weektaak, maar met een maandtaak. Op onze Snappet kunnen we tijdens reken-, taal- of spellingtijd extra plussen of aan onze eigen leerdoelen werken, dus daarvoor hadden we de weektaak niet meer nodig. In de maandtaak staan extra opdrachten die de kinderen zelf moeten plannen. Ook moeten ze na de taak aangeven hoe het werk is gegaan en waarom. Zo leren we hen plannen en reflecteren: vaardigheden die ze later goed kunnen gebruiken!