Privacy en cookies

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van deze site en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie, die u ons verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld. Wanneer u op deze website contactgegevens achterlaat, dan vertrouwt u ons persoonlijke informatie toe. Deze verklaring geeft u inzicht in de wijze waarop wij met deze informatie omgaan.

Toepasselijkheid
Deze verklaring is van toepassing op de verwerking van data verkregen vanuit bezoek aan en gebruik van deze website en de door contactaanvragen en nieuwsbriefabonnees verstrekte persoonlijke informatie (hierna: persoonsgegevens).

College bescherming persoonsgegevens
Wij verwerken de persoonsgegevens in overeenstemming met de wet en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, zoals de wet bescherming persoonsgegevens en de telecommunicatiewetgeving.

Verwerking persoonsgegevens
Wij behandelen persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig. Wij verzamelen persoonsgegevens bij het opnemen van contact via deze website. Deze gegevens worden verwerkt ten behoeve van de administratie. De gegevens worden daarnaast gebruikt om betrokkenen op de hoogte te houden van onze dienstverlening en activiteiten. Indien u geen prijs meer stelt op deze informatie, kunt u zich hiervoor te allen tijde afmelden. Dit kan door gebruik te maken van de afmeldlink in de eventuele e-mailberichten die u ontvangt. Het is ook mogelijk om dit in een e-mailbericht aan ons kenbaar te maken. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan derden.

Cookies

Wat zijn cookies?
Een cookie is een klein bestandje dat bij elk bezoek aan een website door uw browser (zoals Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome) op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De cookie laat toe dat uw browser vervolgens wordt herkend bij herhaald bezoek aan een website. Het gebruik van cookies is van groot belang voor het goed laten draaien van de website, maar ook cookies waarvan u niet direct het effect ziet (zoals Google Analytics) zijn zeer belangrijk. Zonder anonieme input van bezoekers hebben wij geen beeld van het gebruik van de website en hoe we de website kunnen verbeteren.

Cookiewetgeving
Sinds 5 juni 2012 moeten op grond van de Telecommunicatiewet websites u informeren als zij cookies willen plaatsen die bijvoorbeeld uw persoonlijke surfgedrag bijhouden. Zij mogen deze alleen plaatsen als u hiervoor toestemming geeft. Websites hebben uw toestemming niet nodig voor cookies die noodzakelijk zijn om een dienst of webshop te laten functioneren. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die bijhouden wat u in uw virtuele winkelwagentje heeft.

Welke cookies gebruikt deze site?
De cookies die worden gebruikt in deze website zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

* Strikt noodzakelijke cookies
Dit zijn cookies die nodig zijn om de website goed te kunnen laten functioneren en worden automatisch ingeschakeld als u de website bezoekt. Wanneer u bijvoorbeeld kiest om de melding over cookies niet meer te tonen wordt dit opgeslagen, dit is een strikt noodzakelijke cookies. Voor deze cookies hoeft u geen toestemming te geven.

* Functionele cookies
Deze cookies worden geplaatst om de toepassing van websites van derden mogelijk te maken. Zoals YouTube en Google Maps.

  • YouTube gebruikt cookies om gegevens te verzamelen. Een cookie bevat informatie over de computer waarmee een video bekeken wordt, of over de gebruiker die deze bekijkt. YouTube gebruikt de verzamelde gegevens ondermeer om ervoor te zorgen dat videostatistieken kloppen, fraude wordt voorkomen en de site-ervaring wordt verbeterd.
  • Google Maps plaatst geografische kaarten op de websites. Ook kunnen hiermee routebeschrijvingen worden gemaakt. Bij het gebruik van Google Maps worden verschillende cookies gezet, om voorkeuren op te slaan zoals bijvoorbeeld om het zoom-niveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan.

* Statistieken
Om de website te kunnen verbeteren gebruiken we Google Analytics. Dit is een dienst van een bedrijf dat ons in staat stelt bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken. De gegevens die wij krijgen zijn zoveel mogelijk geanonimiseerd. De gemeente gebruikt de gegevens alleen om de website te verbeteren. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Google kan gegevens aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

In- en uitschakelen van cookies en verwijderen daarvan

Wilt u niet dat wij cookies op uw computer plaatsen? U kunt uw browser zo instellen dat u tijdens het volgende gebruik van de website geen cookies ontvangt. In dat geval kan het echter gebeuren dat geen volledig gebruik kan worden gemaakt van alle mogelijkheden van de website. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser:

Beveiliging
Wij hebben zorgvuldige en passende maatregelen genomen om de systemen te beveiligen. Dit om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de persoonlijke informatie of dat de persoonlijke informatie verloren gaat.

Vragen
Heeft u vragen of opmerkingen over ons privacy- en cookiebeleid kunt u contact met ons opnemen. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.

Wijziging van Privacy- en cookieverklaring
Deze website wordt regelmatig aangepast. Met het oog hierop is het mogelijk dat deze verklaring van tijd tot tijd wordt gewijzigd. Blijft u na publicatie van de wijzigingen gebruikmaken van onze dienste, dan aanvaardt u daarmee het gewijzigde beleid.

Mini-Roparun-249
OBS De Blieken

Klaverbladstraat 1
3286 VR Klaaswaal
0186 579220

Bijenhotel

Het bijenhotel hangt! Met bloeiende plantjes ernaast. Na de meivakantie worden er nog extra bloemen gezaaid. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan het behoud van de wilde bij. De wilde bij wordt met uitsterven bedreigd en dat is een groot probleem. Hij is namelijk...

Succesvol miniconcert

Klik hier om het artikel te lezen op het Kompas online: 'Miniconcert Blieken/NLS groot succes'.

Muziek is van iedereen

Donderdag 14 maart is het muziekproject ‘Muziek is van Iedereen’ van start gegaan. Muziekdocenten van NLS verzorgen drie weken lang lessen in alle groepen. Na de eerste les konden de kinderen de eerste maten van het openingslied al meezingen meespelen. De kinderen van...

Muziekproject van start

Donderdag 14 maart start het muziekproject 'Muziek is van iedereen'. Muziekdocenten van NLS komen drie weken lang muzieklessen verzorgen. Als muzikale uitsmijter geven de kinderen samen met het jeugdorkest van NLS / de Bazuin op vrijdag 29 maart vanaf 18.45 uur een...

Bericht van een ouder

Vanmorgen was de eerste 'Loop mee in ons IKC'-ochtend. Gewoon eens een deel van de dag mee kijken bij de gewone gang van zaken in De Blieken. Van één van de ouders ontvingen we dit verslag van deze ochtend. Wij zijn enorm trots om te lezen hoe zij het bezoek aan ons...

Inspectierapport

Ons inspectierapport staat online. Hierin kunt u lezen waarom De Blieken de waardering GOED heeft ontvangen van de onderwijsinspectie. Ook leest u hierin wat de doelen voor de komende jaren zijn. U kunt hier het volledige rapport downloaden: Inspectierapport 2019

Acis Actueel

Het laatste Acis-nieuws leest u hier: Acis Actueel Januari 2019.

Inspectie: ‘De Blieken is een goede school’

Alle scholen moeten zorgen dat hun basiskwaliteit op orde is. Scholen die meer doen dan dat en ook eigen ambities heeft die ze waar maakt, kunnen de waardering GOED krijgen van de inspectie. De Blieken kreeg dit predicaat GOED en daar zijn we natuurlijk apetrots op!...

Vergadering leerlingenraad

Dinsdag 18 december kwam de leerlingenraad weer bij elkaar. Dit keer waren de agendapunten: - nieuwe ideeën vanuit de leerlingenraad - wat is er goed op De Blieken? - wat kan beter op De Blieken? - naar welk goede doel gaat de opbrengst van de kerstknutsels? De...

Kerstkaart voor ouderen

Op De Blieken hebben we ook hart voor ouderen. In alle groepen van het kindcentrum hebben de kinderen een kaart gemaakt voor eenzame ouderen. Via het ouderenfonds worden de kaarten verspreid. Met de mooi getekende en gekleurde kaarten en hartverwarmende teksten willen...