Onze HVO-juf, Loes Sipman, vertelt hier iets over de HVO-lessen. Op de foto ziet u de sterren van groep 7.

Een bericht van de HVO lessen
De leerlingen van groep 7 en 8 hebben in de twee HVO lessen voor de kerstvakantie ontdekt dat deugden bouwstenen zijn voor je karakter. Tijdens de eerste les hebben ze een zelfportret getekend. Daarin schreef, ieder voor zichzelf, welke deugden als vanzelfsprekend bij hen horen. Welke deugden zetten ze van kleins af aan al moeiteloos in? Daarna gingen ze op zoek naar hun uitdaging: Welke deugd kunnen ze ontwikkelen? Hoe? Misschien wel door een deugd in te zetten die je al hebt?

De laatste HVO les van 2016 kreeg iedere leerling een ster. In deze ster schreven ze de deugd(en) die ze in 2017 voor de groep meenemen en welke deugd ze in het komend jaar graag vaker terugzien in de groep. De sterren van groep 7 zijn inmiddels gelamineerd en mee naar huis gegeven.

In de komende periode is het de bedoeling dat we tijdens de HVO les met de resultaten aan de slag gaan. Welk gedrag en bijbehorende deugden kunnen ze gaan inzetten en met elkaar laten schitteren, om er samen een fijn 2017 van te maken?

Met hartelijke groet,
Loes Sipman
docent humanistisch vormingsonderwijs en levensbeschouwing