Arme Puk….. Hij is nog steeds ziek. De kinderen hebben een mooie kaart voor hem gemaakt en op de post gedaan. Nu hangen er allemaal beterschapskaarten naast zijn bedje. Hopelijk knapt hij daar een beetje van op!

De doker is vorige week ook nog op visite geweest. Hij had een grote dokterstas bij zich waar heel veel spulletjes in zaten. Hij legde ons uit over een stethoscoop en we mochten zelf ook luisteren.

De dokter had ook een hamertje bij zich om je reflexen te testen. En een spuitje met een echte naald, waar hij water mee in een bekertje spoot. Met een apparaatje met een lampje kon hij goed je oren te kijken. De bloeddrukmeter was alleen voor de juf, want de armen van de kinderen waren te smal.

Op de peuterspeelzaal hebben wij zelf ook een dokterstas. Daarin zitten dezelfde (speelgoed)spulletjes als die de dokter bij zich had! We weten nu dus waar het allemaal voor dient.
We hebben zelf ook een dokterstas gemaakt, zodat we er thuis ook nog mee kunnen spelen.

Puk moest naar het consultatiebureau. Wij hebben hem geholpen om op de weegschaal te staan en om hem te meten bij de meetlat. Zelf zijn we toen ook gewogen en gemeten en hebben we gepraat over wat we bij het consultatiebureau allemaal doen. De kinderen vertelden vooral dat ze daar hun trui en hemd uit moeten en dan gaan spelen, hahaha!